Και τα πουρμπουάρ... στο στόχαστρο της Εφορίας - Πότε τα tips θεωρούνται εισόδημα

Και τα πουρμπουάρ... στο στόχαστρο της Εφορίας -  Τι λέει ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Κουράσης, στον ΣΚΑΪ

Και τα πουρμπουάρ... στο στόχαστρο της Εφορίας - Πότε τα tips θεωρούνται εισόδημα
2'

«Φωτιά» βάζει η Εφορία τόσο σε εργαζόμενους στην εστίαση όσο και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων καθώς βάζει στο «στόχαστρό» της και τα φιλοδωρήματα.

Για τα προβλήματα που ανακύπτουν από το μέτρο αυτό μίλησε στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (2/10) ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Κουράσης.

«Το φιλοδώρημα για τον επιχειρηματία είναι μία παγίδα και μία πολύ εύκολη παράβαση για την επιχείρηση αν δεν τηρηθούν κάποιοι κανόνες», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουράσης κάνοντας λόγο και για μία απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία αναφέρει ότι το φιλοδώρημα είναι μισθός.

«Το φιλοδώρημα θα πρέπει να καταβάλλεται στον εργαζόμενο στη μορφή μισθού», σημείωσε ο κ. Κουράσης τονίζοντας ότι θα υπόκειται σε κρατήσεις και ασφαλιστικές κρατήσεις.

Το νέο αυτό πρόβλημα προέκυψε από τη διασύνδεση των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές και την καθημερινή αποστολή των αποδείξεων στην ΑΑΔΕ εξήγησε ο κ. Κουράσης δίνοντας στη συνέχεια ένα παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να κινηθεί το κατάστημα ώστε να μην έχει πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Ο επιχειρηματίας προκειμένου το φιλοδώρημα που αφήνει ο πελάτης να μην αποτελέσει παράβαση θα πρέπει να ακολουθήσει μία διαδικασία.

Όπως σημείωσε ο κ. Κoυράσης στα νέα POS υπάρχει ειδικό κουμπί που περνά την συναλλαγή με την ένδειξη «εκκρεμή» για ην οποία ο επιχειρηματίας δεν αποδίδει ΦΠΑ και δεν χρεώνεται. Με τον τρόπο αυτό στο τέλος του μήνα ο επιχειρηματίας θα μπορεί να αποδώσει το εκάστοτε ποσό που αντιστοιχεί στον εργαζόμενο σε μορφή μισθού παρακρατώντας τα προβλεπόμενα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή