«Ανακαινίζω - Νοικιάζω» από τα μέσα Οκτωβρίου με επιπλέον επιδότηση - Οι δικαιούχοι

Όπως θα προβλέπει η σχετική ρύθμιση, τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν αναδρομικά και σε 1.500 δικαιούχους που μπήκαν στο αρχικό πρόγραμμα

«Ανακαινίζω - Νοικιάζω» από τα μέσα Οκτωβρίου με επιπλέον επιδότηση - Οι δικαιούχοι
INTIME NEWS
2'

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ανοίγει το αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω».

Η επιδότηση φτάνει έως τα 8.000 ευρώ για την πραγματοποίηση δαπανών επισκευής και ανακαίνισης επί του ακινήτου, ύψους μέχρι 13.300 ευρώ, που περιλαμβάνουν τα απαιτούμενα υλικά και τις εργασίες, όπως αναφέρει η Απογευματινή.

Όπως θα προβλέπει η σχετική ρύθμιση, τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν αναδρομικά και σε 1.500 δικαιούχους που μπήκαν στο αρχικό πρόγραμμα. Πέρα από την επιδότηση που θα αυξηθεί κατά 2.000 ευρώ, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα προκαταβολής του 50%. Οι συγκεκριμένοι θα λάβουν συνολική προκαταβολή έως 4.000 ευρώ, με τη συνολική επιδότηση να κινείται στο 60% για το πρόγραμμα (από 40% μέχρι σήμερα).

Ποιους αφορά το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Το πρόγραμμα θα εξαιρεί όσα διαμερίσματα έχουν πολυϊδιοκτησία, καθώς ο δικαιούχος θα πρέπει να διαθέτει την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου κατά ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50%, ενώ διακηρυγμένος στόχος του υπουργείου είναι ο αριθμός των κατοικιών προς ανακαίνιση και στη συνέχεια προς μακρόχρονη ενοικίαση να φτάσει τις 12.500 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, το ακίνητο υποχρεωτικά πρέπει να εκμισθωθεί για τρία τουλάχιστον χρόνια σε ιδιώτη.

Όσοι ενταχθούν, όπως αναφέρει η Απογευματινή, είναι υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουν την ανακαίνιση εντός 6 μηνών, να υποβάλουν ηλεκτρονικά όλα τα τιμολόγια των εργασιών ανακαίνισης, καθώς και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο του σπιτιού.

Η ΔΥΠΑ μετά την υποβολή της αίτησης θα προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες διασταυρώσεις σχετικά με το ακίνητο και τα περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερόμενου και θα εκδίδεται αυτόματα επί της αίτησης είτε εγκριτική είτε απορριπτική απόφαση, με σχετική αιτιολογία προς ενημέρωση του αιτούντος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή