Τρεκλίζει η γερμανική οικονομία – Βουτιά για τις βιομηχανικές παραγγελίες

Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,8% από τον Ιούλιο μετά από δύο διαδοχικούς μήνες αυξήσεων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα

Τρεκλίζει η γερμανική οικονομία – Βουτιά για τις βιομηχανικές παραγγελίες
AP.
1'

Κατακόρυφα μειώθηκαν τον Αύγουστο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, σηματοδοτώντας μια ακόμη οπισθοδρόμηση για τη βιομηχανία σε μια χρονιά που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν κατάφερε να επιτύχει την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη.

Η ζήτηση μειώθηκε κατά 5,8% από τον Ιούλιο μετά από δύο διαδοχικούς μήνες αυξήσεων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο και πολύ χειρότερη από ό,τι αναμενόταν από οποιονδήποτε από τους 17 οικονομολόγους στην έρευνα του Bloomberg.

Εξαιρουμένων των μεγάλων παραγγελιών, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 3,4% από τον Ιούλιο.

Οι νέες παραγγελίες στους τομείς των κεφαλαιουχικών αγαθών και των ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκαν κατά 8,6% και 2,2% αντίστοιχα. Ωστόσο, οι νέες παραγγελίες στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν ελαφρά μόνο κατά 0,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες από το εξωτερικό εκτός της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 3,4%. Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες μόνο από την Ευρωζώνη βυθίστηκαν κατά 10,5%. Συνολικά, οι παραγγελίες εξωτερικού μειώθηκαν 2,2% και οι εγχώριες παραγγελίες ήταν 10,9% χαμηλότερες.

Σε ετήσια βάση, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 3,9%, σε αντίθεση με την αύξηση 4,6% τον προηγούμενο μήνα.

Ο κύκλος εργασιών της μεταποίησης αυξήθηκε 23,2% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο μετά από πτώση 2,5% τον Ιούλιο. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 3,1%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή