Ρεύμα: Τέλος το νυχτερινό - Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των νοικοκυριών

Νέο τιμολόγιο και κατάργηση του νυχτερινού ρεύματος

Ρεύμα: Τέλος το νυχτερινό - Τι αλλάζει στην καθημερινότητα των νοικοκυριών
Eurokinissi
1'

Καταργείται το νυχτερινό ρεύμα κι έρχεται το διζωνικό τιμολόγιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως εξήγησε η αλλαγή γίνεται καθώς δεν υπήρχε ζήτηση και πλέον με τις ΑΠΕ, το φθηνό ρεύμα το έχουμε το μεσημέρι όταν λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός τις Κυριακές. Κατά συνέπεια κρίθηκε απαραίτητη η αλλαγή.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε, θα αφορά σε δύο ζώνες, η μία θα είναι τις μεσημεριανές ώρες (10 το πρωί με 3 μμ) και η άλλη ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχολίασε ε τις ώρες χαμηλής χρέωσης που εισάγονται λόγω των φωτοβολταϊκών. «Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, υπάρχει υψηλή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, συνεπώς, οι τιμές του ρεύματος είναι χαμηλότερες. Αυτό συμφέρει τους καταναλωτές, που μπορούν να χρησιμοποιούν τις ενεργοβόρες συσκευές τους σε αυτή τη ζώνη. Βέβαια, καταργείται η νυχτερινή ζώνη, καθώς οι τιμές του ρεύματος τις νυχτερινές ώρες ανεβαίνουν λόγω της λειτουργίας των θερμικών μονάδων».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή