Έρχεται η ψηφιακή θυρίδα από την Εφορία - «Φακελώνονται» οικονομικά όλοι οι πολίτες

Νέα εφαρμογή της Εφορίας θα καταχωρίζει αναλυτικά το προφίλ των φορολογουμένων και θα συγκεντρώνονται σε μια υπηρεσία, αντί να είναι διάσπαρτες, όπως σήμερα. 

Με στόχο να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα περουσιακά στοιχεία, τα δάνεια και τις οφειλές των πολιτών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στη δημιουργία αναλυτικού φορολογικού προφίλ.

Παράλληλα, ο νέος μηχανισμός θα χρησιμοποιηθεί και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Στην πρώτη φάση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, στην ψηφιακή θυρίδα θα μπουν τα στοιχεία που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία, ούτως ώστε οι ελεγκτικές υπηρεσίες να γνωρίζουν όλα τα ακίνητα που διαθέτουν οι φορολογούμενοι.

Σταδικά στο προφίλ θα ενσωματώνονται τα υπόλοιπα φορολογικά στοιχεία προκειμένουν η εφορία να έχει μια συνολική εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογουμένου.

Επίσης, με τη συγκέντρωση αυτών των στοιχείων, το οικονομικό επιτελείο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερες προβλέψεις σε ό,τι αφορά την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού, αλλά και να ακτινογραφήσει τους φορολογούμενους και τις περιοχές όπου διαβιούν.