Βουλή: Νέα κόντρα Χατζηδάκη με «γαλάζιο» βουλευτή για τα «κόκκινα» δάνεια - Κριτική από Βλάχο

Το ζήτημα των κόκκινω δανείων έχει δημιουργήσει οικονομικές τριβές μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Επανήλθε σήμερα στο ζήτημα μετά την ερώτηση των «11» ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος βάζοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
INTIME NEWS

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και του βουλευτή Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βλάχου στη Βουλή με φόντο τα κόκκινα δάνεια.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε μια πρωτοφανή κατάσταση, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

Μετά τις εκλογές του 2023, η κυβέρνηση, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε σε νέα μέτρα», υπενθυμίζοντας στον κ. Βλάχο ότι και ο ίδιος είχε ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Επιπλέον, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει μια σημαντική βελτίωση, η οποία δεν ήρθε τυχαία, προσθέτοντας πως τα μισά από τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ κάποια άλλα, όπως είπε, θα μας επαναφέρουν στον νόμο Κατσέλη. Καταλήγοντας, δήλωσε ότι «στη Νέα Δημοκρατία δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε κανέναν».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βλάχος αντέτεινε «ξέρουμε τι ψηφίσαμε, μην το επικαλείστε. Τι υποσχεθήκατε τότε, ψηφίζουμε τον νόμο για να έχουμε κουρέματα, ρυθμίσεις, προς όφελος δανειοληπτών. Αυτοί που μας έχουν πολιορκήσει, δεν καταλαβαίνουν το καλό τους; παρουσιάζετε έναν “κόσμο αγγελικά πλασμένο”».

Ανεβάζοντας τους τόνους προς τον υπουργό, ανέφερε: «είπατε για μείωση κόκκινων δανείων. Επικαλείστε στατιστικά στοιχεία. Η στατιστική είναι η επιστήμη της απάτης. Κάντε έναν κόπο να μου πείτε πόσα ρυθμίστηκαν και πόσα πήγαν στα funds;».

Ανταπαντώντας στον Γιώργο Βλάχο, ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε: «Μου ζητάτε να εφαρμόσω πράγματα που ο λογαριασμός στο τέλος θα γυρίσει σε μένα. Εγώ πρέπει να παραμείνω σε αυτή τη γραμμή με οικονομική σοβαρότητα και κοινωνική ευαισθησία».

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Βλάχος θέλησε από την αρχή της συζήτησης να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο της κριτικής που θα κινηθεί λέγοντας ότι ούτε την θα ρίξει ούτε ούτε κανένας συνάδελφός του, και ότι απλώς μεταφέρει τη φωνή των συμπολιτών του.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων είχε προκαλέσει τις πρώτες αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα με την ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές προς τον κ. Χατζηδάκη, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γιώργος Βλάχος: Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.