Ο καιρός «σύμμαχος» στο φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Το επίδομα θέρμανσης και φέτος θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή εκκίνησης διατίθεται από σήμερα στα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή έχουν ρίξει τη ζήτηση στο ναδίρ, ειδικά στα νοτιότερα τμήματα της επικράτειας, ενώ έπειτα και από έναν ήπιο χειμώνα οι δεξαμενές παραμένουν μισογεμάτες με το περσινό περίσσευμα.

Σε τι τιμή διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, η εκτίμηση για την αρχική τιμή διάθεσης ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξη, μειωμένη κατά 20% σε σχέση με πέρσι, υπολογίστηκε σε μια διακύμανση μεταξύ 1,15 και 1,25 ευρώ/λίτρο στα αστικά κέντρα.

Τα πρατήρια θα λάβουν σήμερα τα τιμολόγια, στα οποία θα δουν αν έχει αποτυπωθεί η διακύμανση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου των τελευταίων εβδομάδων, αφού ύστερα από μια κατακόρυφη πτώση η τιμή του μπρεντ σήμερα αγγίζει τα 78 δολάρια/βαρέλι.

Ποιους αφορά

Το επίδομα θέρμανσης και φέτος θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, με δικαιούχους όσους πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια:

  • Ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους
  • Ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ για έγγαμους.

Για τις οικογένειες με παιδιά, το ανώτατο όριο εισοδήματος αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Σχετικές ειδήσεις