Πρόστιμο ακόμα και στον διοικητή της ΑΑΔΕ - Η νέα ρύθμιση για διευθυντές σε κρατικούς φορείς

ΑΑΔΕ: Θα λειτουργήσει Μητρώο για την καταγραφή όλων των δημοσίων φορέων

Ακόμη και πρόστιμο στον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις φορολογικές παρεμβάσεις που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθίστανται υπόλογοι για τυχόν καθυστερήσεις ή πλημμελείς εκτελέσεις των καθηκόντων τους και οι προϊστάμενοι των δημόσιων φορέων ως φυσικά πρόσωπα, ακόμα και ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσει Μητρώο, στο οποίο θα πρέπει μεταξύ 15 Δεκεμβρίου 2024 και 15 Ιανουαρίου 2025 να καταγράφονται όλοι οι δημόσιοι φορείς και οι υπεύθυνοι, διευθύνοντες σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία των εργαζομένων, και οι οποίοι θα είναι υπόλογοι σε καθυστερήσεις της διαδικασίας, όπως σε εκδόσεις βεβαιώσεων αποδοχών, πληρωμές κλπ.

Έτσι, όσοι δεν εγγραφούν εγκαίρως, ή σε περιπτώσεις ελλιπούς διαβίβασης δεδομένων στην ΑΑΔΕ, η λαθών στα στοιχεία, θα υπάρξουν πρόστιμα στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ και κλιμακωτά θα προσαυξάνονται καθημερινά και με βάση τον αριθμό των λαθών.

Πρόστιμα προβλέπονται ακόμα και για τον Διοικητή της ΑΑΔΕ σε περίπτωση που η Αρχή δεν λειτουργήσει στην ωρα της το ψηφιακό Μητρώο ή αν δεν είναι τυπικώς εντάξει στις υποχρεώσεις της.