Ταμείο Ανάκαμψης: Αύριο ή μεθαύριο η εκταμίευση ακόμη 1 δισ. ευρώ – Θα υποβληθεί και πέμπτο αίτημα

«Ήδη ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε και το πέμπτο αίτημα», προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Για «θέμα ωρών» κάνει λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, αναφορικά με την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως γνωστοποίησε, αύριο ή το αργότερο μεθαύριο «θα εισρεύσουν περίπου 1 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, ως αποτέλεσμα της εκπλήρωσης του τέταρτου αιτήματος της χώρας μας».

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση επί του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού, ο Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι «πλέον με αυτά τα χρήματα, το συνολικό ποσό που έχει θα έχει λάβει η χώρα μας ανέρχεται στα 18,2 δισ. ευρώ, ήτοι πάνω από το 50%, εξέλιξη η οποία μας τοποθετεί σε υψηλή θέση πάνω από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Ήδη ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε και το πέμπτο αίτημα», προανήγγειλε.

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών εκπέμπει το σήμα πως το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού αποστέλλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αφού περιλαμβάνει δώδεκα μέτρα για την αύξηση των εισοδημάτων και δώδεκα μειώσεις φόρων, ενώ, επιβεβαιώνει ότι η οικονομία αναπτύσσεται σταθερά, η ανεργία ακολουθεί πτωτική πορεία και προδιαγράφει την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους.