Χατζηδάκης: Δεν θα ισχύει για πάντα το τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ακόμη στα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ραγδαία αύξηση τζίρου σε συγκεκριμένους κλάδους λιανικής μετά την χρήση του POS

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διατηρήσει το τεκμαρτό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών για πάντα, ξεκαθάρισε, μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, λίγες μόλις μέρες μετά τις διευκρινίσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν μπήκε το τεκμαρτό εισόδημα, δεν μπήκε για τον αιώνα τον άπαντα», και πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ακόμη στα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ραγδαία αύξηση τζίρου σε συγκεκριμένους κλάδους λιανικής μετά την χρήση του POS.

«Όσοι επικαλούνται τις νέες τεχνολογίες ενάντια στο μέτρο του τεκμαρτού εισοδήματος, ας αναλογιστούν ποιες θα είναι οι συνέπειες όταν αυτές θα εφαρμοστούν πλήρως», τόνισε, επισημαίνοντας πως ούτως ή άλλως τα τεκμήρια δεν πρόκειται να ισχύουν για πάντα.