«Το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων είναι τεράστιο» – «Καμπανάκι» για τις μικρομεσαίες

Η ακρίβεια ταλανίζει και τις επιχειρήσεις, πέρα από τα νοικοκυριά.
UNSPLASH.

«Η ακρίβεια φέρνει προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της κοινωνίας είτε είναι απλός καταναλωτής και νοικοκυριό, είτε επιχείρηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας σήμερα (19/10) στο MEGA.

«Στις επιχειρήσεις, το λειτουργικό κόστος είναι τεράστιο. Τα τελευταία δύο χρόνια πλησιάζει το 40% η αύξηση, με τεράστια προβλήματα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», προσέθεσε.

Ακόμη, τόνισε ότι «παρά τους τζίρους που παρουσιάζονται αυξημένοι, η κερδοφορία παραμένει πάρα πολύ χαμηλά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που έχουμε για το “αύριο”.

Πλέον, έχουμε φθάσει τα 107 δισ. ευρώ σε οφειλές προς το Δημόσιο, έχουμε ξεπεράσει τα 48 δισ. ευρώ από 32 δισ. ευρώ που ήταν οι οφειλές στον e–ΕΦΚΑ πριν από τέσσερα χρόνια και δεν βλέπουμε καμία πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να φέρει μία ουσιαστική ρύθμιση η οποία να δίνει διέξοδο σε αυτό το αδιέξοδο». Όπως συμπλήρωσε, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τους πλειστηριασμούς.