Αγορά: Σε τι τιμές κινείται το κρέας - Δείτε αναλυτικά

Οι τιμές στο κρέας δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα από το καλοκαίρι και μετά λένε οι έμποροι, την στιγμή που οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια.

Αγορά: Σε τι τιμές κινείται το κρέας - Δείτε αναλυτικά
1'

«Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα από το καλοκαίρι και μετά. Υπήρχε μια πτώση στην αγορά από τον Σεπτέμβριο όπως συμβαίνει πάντα και τώρα σιγά σιγά ανεβαίνει», λέει στο MEGA, ο Απόστολος Κουρλέτης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου.

Ενδεικτικά:

– Κοτόπουλο: Από 2,80€/ κιλό

– Φιλέτο κοτόπουλο: Από 8,50€/ κιλό

– Μοσχάρι: Από 11€/ κιλό

– Χοιρινό από 5€/ κιλό

«Ο κόσμος ψωνίζει κυρίως την πρώτη εβδομάδα που πληρώνεται», λέει ο κ. Κουρλέτης.

Οι τιμές στα ακτινίδια

Σε ό,τι αφορά τα φρούτα, αυτήν την περίοδο γίνεται και η συγκομιδή των ακτινιδίων.

«Αυτήν την περίοδο τώρα στην περιοχή που βρισκόμαστε γίνεται η συγκομιδή των ακτινιδίων. Ο καιρός που επικρατεί τώρα είναι ιδανικός για την περίοδο, έχει σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι παραγωγές, αλλά είχαμε σημαντικές καταστροφές την περίοδο του Αυγούστου με τις πολλαπλές βροχοπτώσεις όπου εκεί έχει καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής που ήταν στη διαδικασία ωρίμανσης», λέει ο Στέφανος Νταούκας, πρόεδρος παραγωγών Επισκοπής Νάουσας.

«Η καταστροφή που έγινε σε μεγάλο ποσοστό προϊόντων της περιόδου εκείνης, δημιούργησε κάποια μικρά κενά στην εσωτερική κατανάλωση αλλά δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να επηρεάσει τις τιμές με άνοδο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή