Τέλη κυκλοφορίας: Καμία παράταση – Ανεβαίνουν κλιμακωτά εάν δεν πληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση της προθεσμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας.
INTIME.

Η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας στην πλατφόρμα TaxisNet αναμένεται να γίνει όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Νοεμβρίου. Ο Yφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, προέβη σε χρήσιμες διευκρινίσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής, σε σημερινή (20/10) συνέντευξη στο MEGA.

«Ψηφίσαμε πριν από τρεις μήνες την αλλαγή της διαδικασίας όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας. Όλοι οι κάτοχοι αυτοκίνητων μέσω του myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας σε λίγο καιρό.

Δεν θα υπάρξει παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και αυτό το λέω κατηγορηματικά. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024 θα πρέπει όλοι οι κάτοχοι αυτοκίνητων να αποπληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Αν για οιονδήποτε λόγο δεν το κάνουν αυτό, τον Ιανουάριο θα πρέπει να καταβάλουν το 25%. Αν δεν το κάνουν ούτε τότε, τον Φεβρουάριο θα αυξηθεί στο 50%», επεσήμανε.