Φθηνότερες οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος και στο πετρέλαιο θέρμανσης για το Νοέμβριο

Μειώσεις αναμένονται στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Νοέμβριο, ενώ παράλληλα, πτωτική πορεία καταγράφει και η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Pixabay

Η αποκλιμάκωση των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας να συνεχίζεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα με αποτέλεσμα να αναμένονται μειώσεις στις τιμές στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για το Νοέμβριο.

Παράλληλα, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι 16% χαμηλότερη σε σύγκριση με πέρυσι, παραμένοντας εντός των εκτιμήσεων της αγοράς.

Σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, οι προμηθευτές αναμένεται να ανακοινώσουν τις χρεώσεις για τα «πράσινα» τιμολόγια του Νοεμβρίου μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου. Αυτές οι χρεώσεις αναμένεται να αντικατοπτρίζουν την αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής. Να σημειωθεί πως μέση τιμή χονδρικής αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 87 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μειωμένη από 112 ευρώ το Σεπτέμβριο, 129 ευρώ τον Αύγουστο και 135 ευρώ τον Ιούλιο.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι πρώτες μετρήσεις του παρατηρητηρίου τιμών έδειξαν ότι η μέση τιμή στην Αττική διαμορφώθηκε στα 1,165 ευρώ το λίτρο κατά την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου (από 1,4 ευρώ πέρυσι), ενώ πανελλαδικά η μέση τιμή είναι 1,194 ευρώ (σε σύγκριση με 1,425 ευρώ πέρυσι).

Τέλος, πίεση προς τα κάτω των τιμών ενέργειας αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, από την αύξηση της διεθνούς παραγωγικής ικανότητας υγροποιημένου φυσικού αερίου.