Voucher για αγορά tablet και laptop: Λήγει η προθεσμία σήμερα
Voucher μέχρι 1.600 ευρώ για αγορά laptop και τάμπλετ μπορούν να λάβουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το voucher θα δοθεί στις επιχειρήσεις που θα υποβάλλουν αίτηση έως την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου του 2025 για να πάρουν μέρος στον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β΄».
Οι προθεσμίες για τις αγορές θα είναι οι εξής:
- Για την έκδοση και την δέσμευση επιταγών από προμηθευτές θα είναι από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025 έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025.
- Για την εξαργύρωση επιταγών θα είναι έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025.
- Η μεταβατική περίοδος για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers τελειώνει στις 14 Μαρτίου 2025.
Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν τα εξής:
Οι δικαιούχοι
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ Β΄» ενισχύονται υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ, και για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Έχουν την έδρα τους ή υποκατάστημα στην Ελληνική Επικράτεια με ελληνικό ΑΦΜ.
- Είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης Χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα.
- Δεν έχουν λάβει ενίσχυση σε προηγούμενο κύκλο του Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ».
- Δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμη δραστηριότητα.
- Συνιστούν νομική οντότητα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση,
Συνεταιρισμός) ή Ατομική Επιχείρηση ή ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία.
Οι δικαιούχοι του Προγράμματος εντάσσονται στις ακόλουθες διακριτές κατηγορίες:
- Συμβολαιογράφοι
- Δικαστικοί Επιμελητές
- ΜΜΕ σε πληγείσες περιοχές
- Γενική Κατηγορία ΜΜΕ
Το ύψος και η ένταση ενίσχυσης
Στο πλαίσιο του Προγράμματος δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης επιταγών (vouchers), βάσει της κατηγορίας κάθε επιχείρησης, ως εξής:
Ειδικά για τις Κατηγορίες #1 και #2:
Ο αριθμός μελών αναφέρεται στα Φυσικά Πρόσωπα (Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς Επιμελητές αντίστοιχα), οι οποίοι συμμετέχουν από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα. Για τις ατομικές επιχειρήσεις / μεμονωμένους Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς Επιμελητές ο αριθμός μελών ισούται με ένα (1). Για νομικές μορφές (αστικές εταιρίες) λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός αριθμός των μελών (ΦΠ) που συμμετέχει σε αυτές. Το σύνολο των παραπάνω στοιχείων αντλείται από τα μητρώα που τηρούν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας αντίστοιχα. Επισημαίνεται ότι το ύψος της ενίσχυσης / ποσό εξαργύρωσης δεν μπορεί να υπερβεί:
- την ονομαστική αξία των επιταγών, όπως αποτυπώνεται στη στήλη (Β) και, το 80% του πραγματικού κόστους των προμηθευόμενων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως θα αποτυπώνεται στα παραστατικά των αντίστοιχων συναλλαγών για τις κατηγορίες #1 και #2.
- το 90% του πραγματικού κόστους των προμηθευόμενων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως θα αποτυπώνεται στα παραστατικά των αντίστοιχων συναλλαγών για τις κατηγορίες #3 και #4.
Τι προϊόντα μπορείτε να αγοράσετε με τα voucher
Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν:
- να αποκτήσουν λύσεις εμπορικής διαχείρισης, διαχείρισης αποθήκης, λογισμικά τιμολόγησης, εφαρμογές μισθοδοσίας, λογισμικά ωρομέτρησης προσωπικού, δημιουργία e-shops κ.α.
- να αξιοποιήσουν τα vouchers μεταξύ άλλων για αγορά tablets, laptops, scanners, ρολόγια ωρομέτρησης .
H προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού κρίνεται επιλέξιμη, μόνο εφόσον συνοδεύεται από προμήθεια κάποιας ψηφιακής λύσης (υπηρεσίας ή λογισμικού).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα των προϊόντων αποτελεί να έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμένων Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών και να διατίθενται από εγκεκριμένους από το Πρόγραμμα Προμηθευτές.