Βερολίνο: Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για Ελλάδα

Μία μόλις μέρα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και οι Γερμανοί αξιωματούχοι άρχισαν να στέλνουν μηνύματα προς την Αθήνα για τήρηση των συμφωνηθέντων.
Βερολίνο: Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για Ελλάδα
1'

«Δεν είναι η ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα παραμένει όπως συμφωνήθηκε».

«Είναι κρίσιμης σημασίας τώρα να πειστεί η τρόικα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματός της. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε από αξιωματούχους στο Βερολίνο.

Η Γερμανία αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ανέφερε από την πλευρά του ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι επόμενες δόσεις του δανείου θα εξαρτηθούν από τη συνέπειά της ως προς τις μεταρρυθμίσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή