Γ.Βεστερβέλε: Το ελληνικό αποτέλεσμα είναι ψήφος για την Ευρώπη

«Ανακουφισμένος» δήλωσε ότι είναι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα αλλά απέκλεισε οποιαδήποτε κάμψη των διεθνών απαιτήσεων στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Γ.Βεστερβέλε: Το ελληνικό αποτέλεσμα είναι ψήφος για την Ευρώπη
1'

«Είμαι πολύ ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Είναι μια ψήφος για την Ευρώπη», δήλωσε ο Βεστερβέλε προς τους δημοσιογράφους.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να σχηματισθεί γρήγορα μια κυβέρνηση ικανή να δράσει (...) δεν είναι μόνον η δημοσιονομική πειθαρχία, είναι και η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα», πρόσθεσε.

«Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι ότι δεν θα υπάρξουν παραχωρήσεις, αφού αυτό που οδήγησε σε μια συμφωνία τώρα θα εφαρμοστεί», δήλωσε ο Βεστερβέλε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί «να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή» σε αυτό που έχει εγκριθεί.

Ο υπουργός απέρριψε εξάλλου και πάλι κάθε ιδέα μιας ενοποίησης των χρεών στους κόλπους τους ευρωζώνης μέσω του μηχανισμού των ευρωομολόγων.

Αναγνωρίζοντας ότι η διεθνής πίεση που έχει στόχο να κάνει τη Γερμανία να υποχωρήσει στο θέμα αυτό είναι ισχυρή, ο Βεστερβέλε επέμεινε: "Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό".

Χθες το βράδυ, ο υπουργός είχε δηλώσει ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει τις απαραίτητες προθεσμίες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Σήμερα το πρωί δεν επανέλαβε τη δήλωση αυτή, η οποία είχε προκαλέσει αναταραχή στον γερμανικό πολιτικό κόσμο, αλλά δήλωσε: «Χάσαμε πολλές εβδομάδες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Αυτό είναι ένα γεγονός».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα