Στο Παρίσι «Taste like Greece»
Τη μεγαλύτερη διαχρονικά ελληνική συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL στο Παρίσι και μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές στον κόσμο, οργανώνει φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Ο ΟΠΕ σχεδιάζει ένα εκθεσιακό περίπτερο εμβαδού 2.500 τμ για τους 165 και πλέον Έλληνες συμμετέχοντες που θα έχει ως κεντρικό σύνθημα το βραβευμένο, με red dot διάκριση, brand "Taste like Greece", το οποίο αποτελεί τη ταυτότητα του κλάδου των τροφίμων και ποτών σε όλα τα εκθεσιακά γεγονότα του ΟΠΕ. Το συγκεκριμένο brand θα διατρέχει και θα σηματοδοτεί όλες τις παράλληλες ενέργειες και τα υποστηρικτικά εργαλεία marketing του ΟΠΕ. Η ελληνική εκθεσιακή παρουσία θα κατανεμηθεί σε 6 θεματικές αίθουσες και παράλληλα, ο Οργανισμός θέτει σε υλοποίηση παράλληλες ενέργειες, όπως:
- Διαφήμιση της ελληνικής συμμετοχής. Θα τοποθετηθούν μεγάλων διαστάσεων banners σε κεντρικά σημεία της έκθεσης, που θα προσκαλούν τους επισκέπτες στο ελληνικό περίπτερο.
- Παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων στον επαγγελματικό τύπο της Γαλλίας. Θα υπάρξει παρουσία γάλλων δημοσιογράφων στο stand του ΟΠΕ για την παρουσίαση και την γευστική δοκιμή των ελληνικών προϊόντων. Θα γίνει σχετική αποστολή δελτίων τύπου και ηλεκτρονικών προσκλήσεων σε δημοσιογράφους του κλαδικού τύπου.
- Κατάλογος Ελλήνων εκθετών. Η οργανωτική ομάδα του ΟΠΕ για τη SIAL PARIS 2012, θα δημιουργήσει έναν λειτουργικό κατάλογο Ελλήνων εκθετών, που θα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες του περιπτέρου. Ο συγκεκριμένος κατάλογος θα αποτελέσει ένα βασικό υποστηρικτικό εργαλείο marketing για την ελληνική συμμετοχή και την προβολή των Ελλήνων εκθετών.
- Εκδήλωση γαστρονομίας. Ο ΟΠΕ με τη συνεργασία της SOPEXA HELLAS, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, θα διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις γαστρονομίας, όπως: εκδήλωση με τίτλο «Ας καλέσουμε την Ελλάδα στο τραπέζι μας», που πρόκειται για ένα live show με πρωταγωνιστές δύο γνωστούς Γάλλους bloggers γαστρονομίας και τον γνωστό Έλληνα executive chef του ομίλου Aldemar, Ευάγγ. Αγάλου με την ομάδα του, με σκοπό να δημιουργηθούν συνταγές με ελληνικά προϊόντα προσαρμοσμένες στις γαλλικές γαστρονομικές συνήθειες, αποδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες των προϊόντων μας.