Τρόικα: «Δεν υπάρχει αξιόπιστος δρόμος εξόδου Ελλάδας από την κρίση»

Η έγκριση του πακέτου περικοπών από το ελληνικό κοινοβούλιο δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Κι αυτό γιατί οι δανειστές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα καθυστερεί εκ νέου.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα αποφασίσουν την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup να δοθεί το πράσινο φως για τα χρήματα της δόσης, εκτιμούν κύκλοι της ευρωζώνης.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας είναι ένα Ψενδιάμεσο βήμα» προς την οριστική απόφαση, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να ληφθεί όσο δεν έχει δημοσιευθεί η επίσημη έκθεση της Τρόικας και δεν υπάρχει «ένας αξιόπιστος δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση», αναφέρεται στις Βρυξέλλες χωρίς κανείς να μπορεί να μιλήσει για τη χρονική στιγμή λήψης της οριστικής απόφασης.

Επισήμως, η Κομισιόν χαιρετίζει δια στόματος του εκπροσώπου της την έγκριση από το κοινοβούλιο του πακέτου των περικοπών. «Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως ένα σημαντικό βήμα στην σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο` Κόνορ.

ΠΗΓΗ DW