Έφοδος του ΣΔΟΕ στα οινοποιεία

Tην επέμβαση του ΣΔΟΕ αλλά και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν ζητήσει βιομηχανίες οίνου αλλά και συνεταιρισμοί προκειμένου να ελεγχθούν συγκεκριμένα οινοποιεία της χώρας –δόθηκε και σχετική λίστα με οινοποιία κυρίως από Πελοπόνησο- για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των εισκομιζόμενων σταφυλιών.

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα οινοποιεία
1'

Το θέμα έχει ανακαινίσει η ΚΕΟΣΟΕ, Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων και επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Χρήστος Μάρκου. Όπως έχει καταθέσει στις αρμόδιες ελεγκτικές υπάρχουν κρασιά που ο Έλληνας καταναλώνει και τα οποία δεν έχουν παρασκευαστεί από σταφύλια αλλά από σταφίδα που είναι σύμφωνα και με την κοινοτική νομοθεσία παράνομη.

Ήδη με το φλέγον αυτό ζήτημα έχουν ξεκινήσει να ασχολούνται και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως και με τις εισαγωγές σταφίδας που τελικώς καταλήγουν σε κρασί, όπως αναφέρει το reporter.gr.

Την ίδια στιγμή βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για την απίστευτη αισχροκέρδεια που γίνεται στο προϊόν, κυρίως από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές.

Μεταξύ 250%-400% είναι το κέρδος των καταστημάτων εστίασης από την πώληση μιας φιάλης κρασιού. Αγοράζουν από τον παραγωγό ή τον πρατηριούχο την φιάλη των 750 ml στην τιμή των 5 ευρώ και την διαθέτουν στον καταναλωτή από 14 ευρώ έως και 21 ευρώ. Η ασύμφορη τιμή του σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες σε μειωμένες εξόδους για διασκέδαση έχουν συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης του χύμα κρασιού.

Το οποίο όπως φαίνεται από φέτος παίρνει σε επίπεδο κατανάλωσης προβάδισμα έναντι του συσκευασμένου ελληνικού ή εισαγόμενου, ελέγχοντας πια το 60% της αγοράς. Πάντως και στο χύμα προϊόν η κερδοσκοπία ζει και βασιλεύει. Σε μια κάβα το 1 λίτρο χύμα κρασί κοστίζει 1,5-2 ευρώ, ενώ στη ταβέρνα τιμολογείται 3-4 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή