Εθνική Τράπεζα: Ο Πειραιάς πυλώνας ανάπτυξης

Νέες προοπτικές για την πόλη δημιουργεί το λιμάνι

Εθνική Τράπεζα: Ο Πειραιάς πυλώνας ανάπτυξης
1'

Ρυθμούς ανάπτυξης που αν επιβεβαιωθούν θα δώσουν τεράστια δυναμική στον Πειραιά, αναδεικνύει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με τις προοπτικές που δημιουργεί στην περιοχή η εξέλιξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας σε διαμετακομιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνεχής αύξηση των φορτίων που διακινούνται μέσω των προβλητών της Cosco λειτουργεί πολλαπλασιαστικά δημιουργώντας προστιθέμενη αξία 5.1 δισ.ευρώ μέχρι το 2018, νούμερο που αντιστοιχεί στο 2.5% του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι ειδικοί θα δημιουργηθούν περίπου 125.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ η άνθηση δεν περιλαμβάνει μόνο το κομμάτι των ναυτιλιακών αλλά και ένα δίκτυο logistics που θα δημιουργηθεί σε όλη την περιοχή του Πειραιά.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης του εμπορίου, η συνολική οικονομία θα πάρει τα «πάνω» της δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης δημιουργώντας προηγούμενο και για άλλα λιμάνια σε περίπτωση που η αξιοποίηση τους συνοδευτεί με βελτιωτικά έργα στα λιμάνια, το σιδηρόδρομο και το οδικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Β.Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα

Ο Πειραιάς στο επίκεντρο της Ευρώπης σήμερα

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς γυρίζει σελίδα

Μέσα στα 10 κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή