Fitch: Επαναβεβαίωσε το ΒΒΒ για τη Ρουμανία

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch επαναβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) της Ρουμανίας στο “ΒΒΒ-” διατηρώντας την προοπτική (outlook) σταθερή, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Agerpres”.

Fitch: Επαναβεβαίωσε το ΒΒΒ για τη Ρουμανία
1'

Σε ανακοίνωση της Fitch τονίζεται ότι, βασική κινητήρια δύναμη της αξιολόγησης της Ρουμανίας είναι η μείωση των κινδύνων για την οικονομική ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής μιας προσεκτικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους (σε τοπικό νόμισμα) επιβεβαιώθηκε στο “ΒΒΒ” επίσης με σταθερή προοπτική αξιολόγησης. Η αξιολόγηση του βραχυπρόθεσμου χρέους διατηρήθηκε στο “F3”.

Για την αξιολόγηση της Ρουμανίας εξετάστηκαν παράγοντες όπως η σημαντική πρόοδος στη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης, οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για το 2013, η αναμενόμενη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, καθώς και η δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει την υλοποίηση των συμφωνιών που έχει συνάψει με διεθνείς οργανισμούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή