Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο συμφωνεί με τις προτάσεις του ΣΕΒ
«Οι αναφορές στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ περί έναρξης ενός εθνικού διαλόγου είναι μια καλή αρχή υπό την προϋπόθεση ότι ευνοούν ένα διακομματικό διάλογο σε θέματα όπως η παιδεία, ο τουρισμός, η γεωργία, η ναυτιλία, ο πολιτισμός, η πάταξη της διαφθοράς και ο εκσυγχρονισμός τού κράτους ιδιαίτερα μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθόσον οι τομείς αυτοί δεν προσφέρονται για κομματική κεφαλαιοποίηση και αντιπαράθεση. Είναι δε καιρός, να θυσιασθούν κομματικά ταμπού στο βωμό της ανάταξης της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας».
«Συμμεριζόμαστε τις προτάσεις του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου πού αφορούν στο μετασχηματισμό του κράτους σε επιτελικό κράτος με την μεταφορά δραστηριοτήτων του στον ιδιωτικό τομέα, στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στα πλαίσια ενός νέου ανταγωνιστικού και σταθερού φορολογικού συστήματος και στη μεταφορά της διαχείρισης του ΕΣΠΑ στο τραπεζικό σύστημα για μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα αλλά και για απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών» δήλωσε ο κ. Γραμματίδης υπογραμμίζοντας πως «αποτελούν προτάσεις εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
«Παράλληλα, αποδεικνύουν ότι η επιχειρηματική κοινότητα, ενωμένη παρά ποτέ, αποτελεί έναν πολύτιμο σύμβουλο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την έξοδό της από την κρίση και τη θέση της σε πορεία ανάπτυξης», ανέφερε. «Συμμετέχουμε όλοι με αισιοδοξία σε μια μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή στην Ελλάδα που έχει ήδη ως αποτέλεσμα την έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας. Ιστορικά δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας μεγάλης ανατροπής σε τόσο ασφυκτικά χρονικά πλαίσια όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Στην προσπάθεια αυτή ο επιχειρηματικός κόσμος συμβάλλει ήδη ουσιαστικά με πνεύμα εξωστρέφειας, με εργαλεία την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία και με αυξημένη κοινωνική συνεισφορά.
Από την πλευρά του ο πολίτης, παρά τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει, αντιδρά με υπευθυνότητα και μετριοπάθεια συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική ειρήνη που αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση τού εξελισσόμενου μεταρρυθμιστικού έργου. Στοιχειώδης υπευθυνότητα και εθνικό καθήκον επιβάλλουν να προβάλλουμε στην παγκόσμια κοινότητα την μεγάλη αυτή εκσυγχρονιστική διαδικασία και την δικαιολογημένη αισιοδοξία που αυτή προκαλεί αντί να πυροβολούμε τα πόδια μας με πρακτικές τύπου Σκουριών και αμφισβήτησης που κάνουν το γύρω του κόσμου και υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια», τόνισε ο κ. Γραμματίδης υπογραμμίζοντας πως «σήμερα μετράμε όλοι τον πατριωτισμό μας και η επιχειρηματικότητα κάνει για μια ακόμα φορά το καθήκον της».