Πρόστιμο "μαμούθ" στη Siemens

Πρόστιμο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει ο γερμανικός όμιλος Siemens, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ...

Πρόστιμο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει ο γερμανικός όμιλος Siemens, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επικύρωσε σήμερα την ποινή που είχε επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2007.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, για μία μοναδική επιχειρηματική του πράξη.

Η Siemens κρίθηκε ένοχη, για πρακτικές μονοπωλιακές και αθέμιτου ανταγωνισμού, λόγω της σύστασης καρτέλ στο πεδίο της προηγμένης τεχνολογίας για δίκτυα ηλεκτροδότησης και πιο συγκριμένα για τον εξοπλισμό μεταγωγής με μόνωση αερίου (GIS).

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μείωσε με την ίδια απόφαση τα πρόστιμα γιά μικρότερες εταιρείες του καρτέλ, τις γαλλικές Areva, Alstrom, όπως επίσης γιά πολλές θυγατρικές της ίδιας της Siemens.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, εξέφρασε "λύπη" που δεν εισακούστηκε η επιχειρηματολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου.