'Ανοδος ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω Κίνας-Γερμανίας

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου στοιχείων για τη Γερμανία και την Κίνα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι τιμές των ομολόγων υποχώρησαν και το δολάριο ανατιμήθηκε, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) του Ιουλίου ενίσχυσαν τη φημολογία ότι η Fed θα μειώσει από τον επόμενο μήνα το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυξήθηκε κατά 0,8%, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων, που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις τιμές τους, αυξήθηκαν. Για τα 10ετή ομόλογα του γερμανικού δημοσίου (bunds) η απόδοση αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,94%. Η ινδική ρουπία και η τουρκική λίρα υποχώρησαν σε επίπεδα - ρεκόρ.

Ο γερμανικός δείκτης PMI, που αντανακλά τη δραστηριότητα στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, αυξήθηκε τον Αύγουστο περισσότερο του αναμενόμενου, ενώ ο δείκτης PMI για την κινεζική μεταποίηση έδειξε μία μη αναμενόμενη αύξηση της δραστηριότητας, με τον δείκτη να αυξάνεται στις 50,1 μονάδες από 47,7 μονάδες τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ