Καθυστερήσεις στις πληρωμές για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Ακόμη και τους οκτώ μήνες μπορεί να υπερβεί ο χρόνος αποπληρωμής των επαγγελματιών του κλάδου του αλουμινίου για τις προμήθειες-εργασίες που πραγματοποιούν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ), σε επιστολή της προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Καθυστερήσεις στις πληρωμές για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον»
1'

Παράλληλα επισημαίνει ότι -βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του- ο συνήθης χρόνος αποπληρωμής είναι οι πέντε με έξι μήνες.

«Πρέπει [...] να υπάρξει κάποια χρονική δέσμευση στην αποπληρωμή από τις τράπεζες», τονίζει η διοίκηση του ΣΕΜΑΣ και προσθέτει ότι «οι κατασκευαστές αυτού του προγράμματος έχουν την ανάγκη συμπαράστασης, ώστε η αποπληρωμή, μετά την ολοκλήρωση του έργου και την έκδοση του τιμολογίου, να γίνεται τουλάχιστον μέσα σε 45 μέρες. Αυτό γιατί ο πελάτης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, μέσα σε ένα μήνα έχει ξεκινήσει να καταβάλει τη πρώτη δόση, αλλά και ο κατασκευαστής, με την έκδοση του τιμολογίου, πρέπει να πληρώσει το ΦΠΑ και τις λοιπές υποχρεώσεις του».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή