ΜΙΝΕΡΒΑ: Αύξηση 9% στα προ φόρων κέρδη

Με συνεχείς επενδύσεις, νέα προϊόντα και διατήρηση προσιτών τιμών, η εταιρία τροφίμων Μινέρβα βελτιώνει σταθερά τη θέση της στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα διευρύνει την εξαγωγική της δράση, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της.
ΜΙΝΕΡΒΑ: Αύξηση 9% στα προ φόρων κέρδη
1'

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου (1η Ιουνίου 2012 - 31 Μαΐου 2013), η εταιρία παρουσίασε βελτίωση των προ φόρων αποτελεσμάτων, κατά 9% στις 693.000 ευρώ, και αντίστοιχα ενίσχυση του περιθωρίου καθαρού κέρδους επί του τζίρου σε ποσοστό 0,9% έναντι 0,7% στην προηγούμενη χρήση.

Η κερδοφορία θεωρείται ικανοποιητική από τη διοίκηση της εταιρείας και εκτιμάται ότι είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας συγκράτησης του κόστους, ενώ παράλληλα δόθηκε έμφαση στις ενέργειες που απευθύνονται στον καταναλωτή.

Δεδομένων αυτών, ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε κατά 8,6% στα 77,7 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα μειώθηκαν και τα λειτουργικά έξοδα κατά 8%, ως συνέπεια της ακολουθούμενης πολιτικής, με διάθεση προϊόντων σε προσιτές τιμές και συνεχείς προωθητικές ενέργειες (συσκευασίες με επιπλέον προϊόν, εκπτωτικά κουπόνια, ενέργειες στο ράφι).

Παράλληλα, η Μινέρβα συνεχίζει την επενδυτική της δράση, και μάλιστα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από συγκράτηση επιχειρηματικών σχεδίων. Στη διάρκεια του έτους, η εταιρία έδωσε έμφαση στις επενδύσεις εκσυγχρονισμού και στη νέα τεχνολογία, αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές διαδικασίες στις μονάδες της στο Σχηματάρι και τα Ιωάννινα, καθώς και στο σταθμό γάλακτος στην Ανδραβίδα.

Η Μινέρβα ενισχύει τη θέση της στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές λανσάροντας νέα προϊόντα. Στις αρχές Νοεμβρίου λανσαρίστηκε μια νέα σειρά τυρί γραβιέρα, η οποία ενισχύει περαιτέρω τη γκάμα της μάρκας «Χωριό» στα τυροκομικά προϊόντα.

Η συμμετοχή των εξαγωγών στον συνολικό κύκλο εργασιών ανέρχεται στο 8% από 6% πέρυσι. Ο στόχος για την επόμενη τριετία είναι να φτάσει στο 15%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή