«Όχι» Βάιντμαν σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Κατά ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο διοικητής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνχείσει τη δύσκολη πορεία των μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει.

«Όχι» Βάιντμαν σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
1'

«Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν στην εφημερίδα «Bild» και πρόσθεσε ότι «η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της».

Όπως είπε, απ' έξω μπορεί να αγοράσει μόνο χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. τόνισε.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας προειδοποίησε ακόμη ότι η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί, εάν οι χώρες του ευρώ εγκαταλείψουν την μεταρρυθμιστική πορεία.

«Το ευρώ είναι στην φάση αποκατάστασης. Σε αυτή την φάση χρειάζεσαι αντοχή και ισχυρή θέληση, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής. Αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν ησυχάσει, αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητική ασφάλεια», επεσήμανε και κατέληξε: «Η κρίση μπορει να αναζωπυρωθεί. Ο καθένας πρέπει να έχει συναίσθηση της ευθύνης του για μια σταθερή βάση στη χώρα του και στο σύνολο της Ευρωζώνης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή