Άνοιγμα στην Ιαπωνία με κρασιά Σαντορίνης

Μία ακόμη επιτυχία για την ελληνική οινοποιία σηματοδοτεί το ''άνοιγμα'' της γνωστής οινοποιίας Tsantali στην ιαπωνική αγορά μέσω της συνεργασίας της με τον ιαπωνικό κολοσσό στον τομέα τροφίμων και ποτών SUNTORY.

Άνοιγμα στην Ιαπωνία με κρασιά Σαντορίνης
3'

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο εταιρίες έχουν προχωρήσει και οι πρώτες παραγγελίες των οίνων SANTORINI ASSYRTIKO και SANTORINI NYKTERI της SANTO WINES έχουν ήδη παραδοθεί στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον Περικλή Δράκο, Διευθυντή Εξαγωγών της TSANTALI, «το ενδιαφέρον της SUNTORY αποδεικνύει με τον πιο απτό τρόπο ότι η ελληνική οινοποιία μπορεί να κερδίσει τη θέση που της αναλογεί στον παγκόσμιο οινικό χάρτη όταν υπάρχει στρατηγική και επιχειρηματικό σχέδιο. Η συμφωνία της οινοποιίας μας με τη SANTO WINES είχε εξαρχής αυτό το σκοπό, την ουσιαστική κεφαλαιοποίηση του ισχυρού και διεθνώς αναγνωρίσιμου brand «SANTORINI».

Με δεδομένο την αδιαμφισβήτητη ποιότητα και αξία των οίνων, επενδύσαμε στη δημιουργία μιας νέας «εικόνας» και ενός στοχευμένου, σύγχρονου marketing. Δύο χρόνια μετά, μέσα από την άψογη συνεργασία με τη Santo Wines και τον Πρόεδρο, κ. Μάρκο Καφούρο- έχουμε πλέον στα χέρια μας ένα ισχυρό χαρτί που μας καθιστά επί ίσοις όροις συνομιλητή με παγκόσμιους κολοσσούς όπως η SUNTORY».

Η SUNTORY αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κλάδο Ποτών και Τροφίμων της παγκόσμιας αγοράς. Ο Όμιλος περιλαμβάνει 228 εταιρίες και 34.129 εργαζομένους, ενώ πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής BEAM (παραγωγό του μπέρμπον JIM BEAM) έναντι 16 δισ. $.

Για την Ασία, η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands και τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης. Αυτή η αναγνωρισιμότητα προσδίδει προστιθέμενη αξία σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του νησιού.

Ειδικότερα για το κρασί της Σαντορίνης, έχει αναπτυχθεί μια δυναμική ρητορική τα τελευταία χρόνια που προάγει τη μοναδικότητα του Ασύρτικου και του ηφαιστειογενούς Θηραϊκού αμπελώνα, μέσα από διθυραμβικές αναφορές των κορυφαίων οινοδημοσιογράφων, όπως ο Robert Parker και η Jancis Robinson, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο ισχυρούς διαμορφωτές γνώμης της παγκόσμιας οινικής αγοράς.

Παράλληλα, η εξαιρετική αρμονία του Ασύρτικου με το sushi αποτελεί μια από τις πλέον ανερχόμενες τάσεις – προτάσεις των καλύτερων Sommeliers και εστιατορίων του κόσμου.

Η Santo Wines αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους Συνεταιρισμούς της Ευρώπης, κατέχοντας το 60% της συνολικής οινικής παραγωγής της Σαντορίνης και διαθέτοντας από τις πλέον σύγχρονες υποδομές με έμφαση στις υπηρεσίες οινοτουρισμού. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 300.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το οινοποιείο της Santo Wines στον Πύργο, ενώ η ζήτηση για εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και τα επιστημονικά συνέδρια, είναι εξαιρετικά υψηλή.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα στα ράφια της Σαουδικής Αραβίας

Το μεσσηνιακό λάδι που πήρε το χρυσό βραβείο γεύσης στη Ν. Υόρκη

Οι Έλληνες βασιλιάδες των... αχλαδιών!

Βραβείο σε ελληνικές μπρικέτες μπάρμπεκιου από κουκούτσι ελιάς

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή