1ο Ευρωπαϊκό συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας στις 26 με 28 Ιουνίου

26 με 28 Ιουνίου στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και 5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Από την Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ένας νέος θεσμός που εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών - YES και θα πραγματοποιείται ανά εξάμηνο στη χώρα που έχει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οργανωτές του Συνεδρίου στην Ελλάδα είναι ο Σύνδεσμος "Νεανική Επιχειρηματικότητα", ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών, το INNOVATHENS - πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας - και το Orange Grove, θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων που λειτουργεί από την Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Παράλληλα με το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα το Σάββατο 28 Ιουνίου θα λάβει χώρα το 5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων που οργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων στο INNOVATHENS.

Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Orange Grove και με τη συμμετοχή της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Neelie Kroes, θα γίνει η παρουσίαση του Greek Startup Manifesto, ενός σχεδίου δράσης που εκπονήθηκε από ομάδα Ελλήνων ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων και σκοπό έχει να αποτελέσει ένα κείμενο αναφοράς για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ταχείας ανάπτυξης, εξωστρέφειας και καινοτομίας στη χώρα.
Τα δυο κεντρικά θέματα του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι η υπέρβαση του εμποδίου του κατακερματισμού στην Ευρώπη καθώς και η δημιουργία της κοινής Ευρωπαϊκής επιχειρηματικής ταυτότητας. Στη δημόσια αυτής συζήτηση θα συνεισφέρει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων ομιλητών από όλη την Ευρώπη αλλά και από χώρες όπως ΗΠΑ, Βραζιλία, Αυστραλία, Γκάνα και Αίγυπτος, συνεισφέροντας σε έναν πραγματικά διεθνή διάλογο πάνω στα ζητήματα αυτά.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας θα αναδείξει περιοχές δυνητικής Ευρωπαϊκής ηγεσίας, όπως το 3D printing, η Βιοτεχνολογία και η διαστημική επιχειρηματικότητα, με ομιλίες διακεκριμένων επιχειρηματιών και επιστημόνων στην περιοχή. Παράλληλα θα θιχτούν όλες οι αναγκαίες αλλαγές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η νομοθεσία και η φορολογία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ταχείας ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Την Παρασκευή 27 Ιουνίου θα λάβει χώρα συνέλευση των ηγεσιών νεανικής επιχειρηματικότητας των χωρών μελών της ΕΕ αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών με σκοπό τη συμφωνία σε πανευρωπαϊκό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας ως κεντρική επιλογή για την αύξηση της ποιοτικής απασχόλησης και τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Τέλος, στο 5ο Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων θα γίνει μια μεγάλη δημόσια συζήτηση σχετικά με το φαινόμενο των startups στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες του Venture Capital, των Angel Investors και των Incubators καθώς επίσης και θα γίνει παρουσίαση πετυχημένων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και workshop από την Κοινοπραξία του έργου "Future Enterprise" το οποίο θα οδηγήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δράσης ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, για καλύτερη σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας και για πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά προγράμματα χρηματοδότησης.

Οι οργανωτές του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας και του 5ου Φόρουμ Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το INNOVATHENS και τους χορηγούς του συνεδρίου, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των οποίων μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

Διαβάστε επίσης:

Μείωση του ΕΦΚ ζητάει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών