Εμπορικό ενδιαφέρον από την Ταϊβάν για τα κρητικά προϊόντα

Η προώθηση των κρητικών πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «International food show Taipei 2014» που πραγματοποιήθηκε από 25 έως 28 Ιουνίου 2014 στη πρωτεύουσα της Ταϊβάν στη Ταϊπέι.

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση μέσω αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νεκτάριο Παπαβασιλείου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων Ποτών της Ασίας, την τρίτη μεγαλύτερη στο κόσμο, και η συμμετοχή της Κρήτης πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊβάν. Μάλιστα τα έξοδα για την λειτουργία του Κρητικού περιπτέρου κάλυψε η Ταϊβάν, η οποία όπως αποδείχτηκε στη πράξη ενδιαφέρεται για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων όπως το λάδι, το κρασί, το μέλι, τις ελιές, τη σταφίδα, τα αρωματικά φυτά.

Στη τετραήμερη έκθεση που έγινε στο εντυπωσιακό διαστάσεων «παγκόσμιο εμπορικό κέντρο» της Ταϊπέι, συμμετείχαν 5000 εκθέτες από 100 χώρες, και υπολογίζεται ότι κλείστηκαν εμπορικές συμφωνίες πάνω από 1 δις δολάρια. Τις τρεις πρώτες ημέρες επισκέφθηκαν την έκθεση περισσότερα από 400.000 άτομα, ενώ από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης καθημερινά περνούσαν εκατοντάδες έμποροι, επιχειρηματίες, και καταναλωτές, τους οποίους υποδέχονταν, ενημέρωναν και κερνούσαν με παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, τα στελέχη της Περιφέρειας Βασιλική Μαδούλκα και Χαράλαμπος Πίτερης.

Διαβάστε επίσης:

ΒΕΘ: Τέσσερις βιοτεχνίες κλείνουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη