Βόλος: ώθηση στον γαστρονομικό τουρισμό με τσίπουρο και γκουρμέ πιάτα
Η Ένωση ξεκίνησε, ήδη, τη συνεργασία της με Ελληνοαυστραλό σεφ για να αποδείξει πως το τσίπουρο μπορεί να είναι 'εκλεπτυσμένο' ποτό και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως τελικά το τσίπουρο μπορεί να 'ανήκει' και στην υψηλή γαστρονομία.
"Από τον Οκτώβριο και έπειτα προγραμματίζεται η προώθηση του τσίπουρου στο εξωτερικό και η ανάδειξή του- όπως επίσης και του Βόλου και της Μαγνησίας- με επίκεντρο την ιδιαιτερότητα που στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρουσιάζει η γαστρονομία της περιοχής, κύριο στοιχείο της οποίας είναι τα τσιπουράδικα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Αθανασός.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο... 'παιδί' των -πιστοποιημένων με ISO- τσιπουράδικων του Βόλου και της Μαγνησίας- το TUVOLU, το οποίο έκανε την πρώτη του 'εμφάνιση' το Μάιο και κατάφερε να 'κερδίσει' τις προτιμήσεις των πελατών των τσιπουράδικων.
Όπως επισημαίνεται, τα βασικά συστατικά του TUVOLU που είναι το πηλιορείτικο μήλο, αλλά και οκτώ βότανα, του έδωσαν τη δυνατότητα να κατακτήσει τις "καρδιές" των επισκεπτών της περιοχής και να αναδείξει, με τον δικό του τρόπο, τη γαστρονομική "ταυτότητα" του νομού Μαγνησίας.
Στο μεταξύ, τα τσιπουράδικα του Βόλου παρουσιάστηκαν, πρόσφατα, ως μοναδική οινογαστρονομική κληρονομιά και προϊόν ανάπτυξης πολιτιστικού τουρισμού, σε διεθνές συνέδριο πολιτιστικής κληρονομιάς, τουρισμού και γαστρονομίας υπό την αιγίδα της UNESCO στη Βαρκελώνη, με την υποστήριξη του έργου Πολιτιστικού Τουρισμού CHARTS.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την παρουσίαση έκανε η Ιέβα Τρέια-Μωραϊτη, υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου πολιτιστικού τουρισμού CHARTS στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREGIVC, στο οποίο επικεφαλής είναι ο δήμος Νοτίου Πηλίου και συμμετέχουν αυτοδιοικήσεις, φορείς τουρισμού και πολιτισμού από 11 χώρες της ΕΕ.
Διαβάστε επίσης:
Η επενδυτική εταιρία Elikonos Jeremie SICAR χρηματοδοτεί το καινοτόμο Deliveras.gr