Στουρνάρας: Χρειάζονται νέα δάνεια για να διατηρηθεί η ανάκαμψη

«Χωρίς νέα δάνεια δεν μπορεί να διατηρηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας» επεσήμανε ο διοικητής,της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση της ΤτΕ με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ (Klaus Regling).

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως μέχρι στιγμής η ανάκαμψη της οικονομίας δεν στηρίχθηκε στον τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος ήταν ανύπαρκτος και προειδοποίησε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε.

Η οικονομία θα πρέπει να προχωρήσει με θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης, συνέχισε ο κ Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση είναι αμφίβολη η σταθεροποίηση της ανάκαμψης της οικονομίας.

Αναφορά έκανε και στα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που, όπως είπε, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ολοκληρώντας την ομιλία του, κάλεσε για μία ακόμη φορά τους Ευρωπαίους εταίρους να αποφασίσουν μέτρα για την ανακούφιση του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εκτίμησε ότι το Ελληνικό Χρέος είναι βιώσιμο, τονίζοντας πως η χώρα μας επιβάλλεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως αν ο ΕSM χορηγήσει νέο δάνειο, αυτό θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους (conditionality).

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Χαρδούβελη με τον Κλάους Ρέγκλινγκ