ΕΝΦΙΑ: Σε δυο φάσεις οι διορθώσεις - «Ναι» στις παραπάνω δόσεις

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται ήδη η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των δόσεων που μπορούν να πληρωθούν εντός του 2015 και να εγγραφούν στο φετινό Προϋπολογισμό.

ΕΝΦΙΑ: Σε δυο φάσεις οι διορθώσεις - «Ναι» στις παραπάνω δόσεις
1'

Το ζητούμενο για την κυβέρνηση ήταν οι δόσεις να ξεπεράσουν τον Φεβρουάριο του 2015, με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως όλα τα φορολογικά έσοδα που εισπράττονται εντός του πρώτου διμήνου εγγράφονται στο περασμένο έτος, εφόσον η βεβαίωση των φόρων γίνεται έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως όλα δείχνουν η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει ανοικτό «παράθυρο» για δόσεις και μετά από τον Φεβρουάριο, δηλαδή περισσότερες από 6 δόσεις.

Σε δύο φάσεις οι διορθώσεις

Οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ θα γίνουν με νομοθετική ρύθμιση ευθύς μόλις ανοίξει το τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Η πρώτη φάση διορθώσεων θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών. Ο νέος υπολογισμός του φόρου θα γίνει για 4.000 οικισμούς και το κριτήριο των διορθώσεων είναι πιο σύστημα υπολογισμού των αξιών γης ευνοεί τον φορολογούμενο. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών στο TAXIS.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση διορθώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος Νοεμβρίου και θα γίνει με ευθύνη των φορολογούμενων, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 χωρίς πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δεν θα πληρώσουν

ΕΝΦΙΑ: Το success story και οι άδειες τσέπες

Μέχρι 30/9 η επιστροφή φόρου σε οφειλέτες ΕΝΦΙΑ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα