Die Welt: «Οι ελληνικές μετοχές ξαναπέφτουν σε δυσμένεια»

Στην πτωτική πορεία των ελληνικών μετοχών αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της Welt. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, ενώ ο ελληνικός μετοχικός δείκτης (ASE) συγκαταλεγόταν μέχρι πρότινος από τους επενδυτές σε αυτούς που σημείωναν τη δυναμικότερη εξέλιξη στην Ευρώπη, είναι στο μεταξύ ένας από τους πιο αδύναμους.
Die Welt: «Οι ελληνικές μετοχές ξαναπέφτουν σε δυσμένεια»
1'

Όπως εκτιμά το δημοσίευμα, «πίσω από την υποχώρηση βρίσκεται κυρίως η κάμψη των τραπεζών. Η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank Εργασίας και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος απώλεσαν από το Μάρτιο μέχρι την Τρίτη της τρέχουσας εβδομάδας η κάθε μία περισσότερο από 30% της αξίας τους. Οι αναλυτές της Bank of America υποβάθμισαν στις 5 Αυγούστου την αξιολόγησή τους για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω αβεβαιότητας για την επίδοσή τους στα φετινά ευρωπαϊκά τεστ αντοχής».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες, στρεφόμενοι προφανώς σε μετοχές άλλων αναδυόμενων οικονομιών. Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβαρύνουν τις ελληνικές εταιρείες, παρατηρεί η Welt και σκιαγραφεί τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό δημοσιονομικό πεδίο. «Οι κίνδυνοι να εξελιχθούν τα πράγματα άσχημα στο εσωτερικό και το εξωτερικό είναι αρκετά σημαντικοί», εκτιμά ο Μάθιου Μπίσλεϊ, στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας Henderson Global Investors Holdings. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, όταν αγοράζει κανείς ελληνικές μετοχές, θέλει να είναι σίγουρος ότι θα αντλήσει κέρδη από τις ελληνικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ DW

Διαβάστε επίσης

FrankfurterRundschau: Κίνδυνος από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή