Δένδιας: Εντός Νοεμβρίου η κατάργηση του 1/3 των εγγράφων για αδειοδοτήσεις
Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, θα ανακοινωθεί η κατάργηση του περίπου 1/3 του συνολικού αριθμού εγγράφων για αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με τον Ν. Δένδια
«Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα χρόνια δηλαδή της κρίσης περίπου 4,5 δισ. ευρώ, γαλλικά κεφάλαια, έχουν επενδυθεί στην Ελλάδα. Η Γαλλία έτσι κατέχει τη δεύτερη θέση στις άμεσες ξένες επενδύσεις για την πενταετία αυτή».
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, στην ημερίδα με θέμα: «Οι προκλήσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», που διοργάνωσε το Επιχειρηματικό Φόρουμ των γαλλόφωνων κρατών και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Οι γαλλικές επενδύσεις στις μεταποιητικές δραστηριότητες, τις ασφαλιστικές, τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες, στις κατασκευές, αποτελούν εξαιρετικά σημαντικές παρουσίες στην ελληνική οικονομική ζωή, είπε ο υπουργός.
Ο κ. Δένδιας είπε ακόμη ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η κατάργηση του περίπου 1/3 του συνολικού αριθμού αδειών που απαιτεί αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία και πρόσθεσε: «Ο συνολικός αριθμός αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων, που προβλέπεται ότι χρειάζονται σήμερα, υπερβαίνει τις 400. Ελπίζουμε ότι θα καταργήσουμε τις πρώτες 120 από αυτές, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου».
Επίσης, ανέφερε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να απλοποιήσει συνολικά όλα τα εταιρικά σχήματα, ώστε να επαλειφθεί η γραφειοκρατία από τη σύσταση των επιχειρηματικών φορέων. «Να απλοποιηθούν οι λογιστικές τους καταστάσεις, να διευκολυνθούν οι εξαγωγές, εξαφανίζοντας περίπου το 50% της γραφειοκρατίας και συνακόλουθα, περίπου 20% του κόστους εξαγωγής ενός ελληνικού προϊόντος στο εξωτερικό» τόνισε.
Τέλος, υπενθύμισε ότι υπάρχει μέριμνα για τη δημιουργία ενός νέου Πτωχευτικού Δίκαιου επιχειρήσεων και ιδιωτών και ένας άλλος τομέας, τον οποίο μελετά η κυβέρνηση, είναι η χρήση των ακινήτων στην ελληνική οικονομία. Όπως είπε: «Υπάρχει μια τεράστια κρυμμένη υπεραξία, αν την εκμεταλλευτούμε με προσοχή και με εφευρετικότητα. Μέχρι τώρα η ανάγκη μάς οδήγησε στην υπερφορολόγηση. Από αυτό το στάδιο πρέπει να ξεφύγουμε».