Νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Νέα περιβαλλοντική μελέτη κατέθεσε η Κοινοπραξία...

Νέα περιβαλλοντική μελέτη κατέθεσε η Κοινοπραξία κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της βουλγαρικής πλευράς και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Η νέα μελέτη υπεβλήθη ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων με τις βουλγαρικές αρχές και η βασική αλλαγή συνίσταται στον τρόπο πρόσδεσης των δεξαμενόπλοιων στον κόλπο του Μπουργκάς, με κατασκευή προβλήτα αντί για πλωτήρες μονού σημείου πρόσδεσης για τις εγκαταστάσεις εκφόρτωσης ανοιχτής θαλάσσης.

«Σκοπεύουμε να φτιάξουμε ένα έργο που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι βουλγαρικές περιβαλλοντικές αρχές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βελτιωμένη μελέτη του προβλήτα για τη Βουλγαρία είναι η βέλτιστη λύση για τις αρχές, το κοινό και το ίδιο το έργο», δήλωσε ο Βλαντισλάβ Εμελιάνοφ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινοπραξίας.

Όσον αφορά στην ελληνική πλευρά, έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τα θέματα απαλλοτριώσεων και φορολογίας, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση και ψήφισή του από τη Βουλή.