WWF: SOS για υγροτόπους

Με επιστολές προς όλους τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους της νησιωτικής Ελλάδας, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF...

WWF: SOS για υγροτόπους
1'

Με επιστολές προς όλους τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους της νησιωτικής Ελλάδας, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς ζητά την άμεση και ουσιαστική προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της χώρας.

Στις επιστολές γίνεται εκτενής αναφορά στη σημερινή –θλιβερή στις περισσότερες περιπτώσεις– κατάσταση των υγροτόπων, ενώ παράλληλα η οργάνωση ζητά να μάθει τις πρωτοβουλίες που προτίθενται να αναλάβουν για την προστασία των υγροτόπων που βρίσκονται εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του δήμου/περιφέρειας όπου είναι υποψήφιοι.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ερευνητικού του προγράμματος «Προστασία των υγροτόπων των νησιών του Αιγαίου», το WWF Ελλάς έχει απογράψει την κατάσταση σε 575 φυσικούς και 231 τεχνητούς υγροτόπους σε 75 νησιά της Ελλάδας.

Δυστυχώς, εκατοντάδες από αυτούς υποβαθμίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς, καθώς αλλοιώνονται, ρυπαίνονται έντονα και συρρικνώνονται καθημερινά λόγω εκχερσώσεων, μπαζωμάτων και δόμησης.

Έτσι, οι υγρότοποι αποτελούν πλέον τα περισσότερο απειλούμενα οικοσυστήματα των νησιών μας, ενώ η υποβάθμιση και σταδιακή εξαφάνιση τους αποτελεί το ορατό αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των υδατικών πόρων και των παράκτιων περιοχών στα νησιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή