Focus: Η Γαλλία γίνεται η Ελλάδα με τον Πύργο του Άιφελ
Με νέο δημοσίευματο Focus, "ξεπερνάει» την Ελλάδα και αναδεικνύει σε πρόβλημα της Ευρώπης τη Γαλλία.
Σε άρθρο της με τίτλο «Ξεχάστε την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι το πρόβλημα του ευρώ», σημειώνεται ότι οι γείτονές μας δεν μπορεί να μεταρρυθμιστούν και δεν το θέλουν.
«Το σύνολο της γαλλικής οικονομίας καταρρέει από το αυξανόμενο χρέος, η Γαλλία γίνεται η "Ελλάδα με τον Πύργο του Άιφελ" και παίρνει δύο χρόνια παράταση για να μειώσει το έλλειμμα της κάτω από το 3%», γράφει ο αρθρογράφος.
Το Focus αναρωτιέται «Γιατί όμως δίνουν έτσι εύκολα στην Γαλλία ότι ζητήσει» και σκιαγραφεί την πορεία του Γάλλου Υποικ ως υπεύθυνου για τα ελλείμματα και παρόλα αυτά σήμερα είναι ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων που διευκολύνει τις αποφάσεις αυτές.
Κατά το δημοσίευμα...
Οι γείτονές μας δεν μπορούν να μεταρρυθμιστούν και δεν το θέλουν, το σύνολο της οικονομίας καταρρέει, με το αυξανόμενο χρέος.
Στη σκιά της ελληνικής κρίσης η γαλλική κυβέρνηση στην ΕΕ ζήτησε τρία χρόνια για να φθάσει τον δεσμευτικό στόχο της χωρίς δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από τρία τοις εκατό.
Και η ΕΕ κάνει τι; Ενέκρινε στους αμαρτωλούς του χρέους απλόχερα τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι το 2017.
Έτσι, η Επιτροπή επέτρεψε στη Γαλλία ήδη από σήμερα για τρίτη φορά από το 2009,να σπάσει τους κανόνες του Μάαστριχτ που πρέπει να κάνει το ευρώ σταθερό νόμισμα.
Γιατί τα δίνουν όλα στους Γάλλους;
Σε απλά λόγια αναρωτιέμαι ποιος δεν γνωρίζει δύο πράγματα.
Πρώτον: Ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ είναι Γάλλος. Το όνομά του είναι Pierre Moscovici και προηγουμένως - είτε το πιστεύετε είτε όχι - ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Έτσι ακριβώς ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το έλλειμμα του προϋπολογισμού (εξωφρενικά υψηλό).
Και δεύτερον, το μόνο έθνος που θα μπορούσε να σταματήσει τη Γαλλία, να λαμβάνει από τις Βρυξέλλες είναι η Γερμανία.Το καλύτερο παράδειγμα ήταν η αντίδραση του γερμανού επιτρόπου Günther Oettinger.
Η ΕΕ βούιζε μετά το σκάνδαλο του ελλείμματος: «Η αξιοπιστία του Συμφώνου Σταθερότητας βρίσκεται υπό έλεγχο. Η Γαλλία δεν είναι ακόμη εκεί που έπρεπε να πάει. "Καλά είπε.Αλλά τι συνέβη;Τίποτα.
Ακόμη και οι προηγούμενες προβληματικές χώρες, Ισπανία και Πορτογαλία εργάζονται σκληρά για να μειώσουν το χρέος τους. Απλά δεν είναι η Γαλλία.
Πάνω από τρία χρόνια, η οικονομία αναπτύχθηκε σχεδόν οριακά. Το 2015, θα μπορούσε να υπάρχει τουλάχιστον ένα τοις εκατό αύξηση - αλλά μόνο χάρη στις χαμηλές τιμές της ενέργειας.
Μέχρι το Μάιο, η γαλλική κυβέρνηση της ΕΕ στις Βρυξέλλες θα πρέπει τώρα να εξηγήσει πώς να σώσει τη χώρα και διεθνώς πώς θα καταστεί και πάλι ανταγωνιστική.