Σήμερα η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group

Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 25η Μαρτίου 2015, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σήμερα η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group
2'

Η σύγκλιση τουΓερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνεται και από ελληνικές πηγές, στην οποία όπως αναφέρουν, θα εξετασθούν οι μεταρρυθμίσεις και η χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης προς τη χώρα.

Κοινοτικές πηγές επιβεβαιώνοντας με τη σειρά τους την τηλεδιάσκεψη προσθέτουν ότι σε αυτή θα συζητηθεί και το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Πάντως οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι για να εγκριθεί το αίτημα του ΤΧΣ, χρειάζεται ομοφωνία.

Εξάλλου, εκπρόσωπος Τύπου του EFSF επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε από τον EFSF να εξετάσει το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ και να τον ενημερώσει. Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ, να επιληφθεί επί του θέματος αυτού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο ίδιος εκπρόσωπος του EFSF.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί στους εταίρους στην ευρωζώνη με την ελπίδα να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση οικονομικής βοήθειας.

«Αυτό που έχει γίνει σε σχέση με τη ρευστότητα και έχει σημασία είναι αυτό το οποίο στην ουσία ανακοινώθηκε μετά την επταμερή, αυτό που ανακοινώθηκε την Πέμπτη το βράδυ ότι όταν δηλαδή η Ελλάδα παρουσιάσει αυτό το μεταρρυθμιστικό πακέτο και παρουσιαστεί στο Eurogroup και εγκριθεί από το Eurogroup τότε θα ανάψει το πράσινο φως για να απελευθερωθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία», είπε ο κ. Σακελλαρίδης χθες, Τρίτη, στο Mega.

Σε ερώτηση πότε θα γίνει αυτό, ο Σακελλαρίδης είπε: «Το αργότερο τη Δευτέρα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή