Η προσφορά της επιστήμης στην οικονομία

Για πρώτη φορά αποτιμήθηκε η προσφορά της επιστήμης και, κατ' επέκταση, των επιστημόνων στην οικονομία της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την μέτρηση αυτή, η οποία και έγινε για λογαριασμό της επιστημονικής κοινότητας της χώρας από το Κέντρο Διεθνών Οικονομικών Μελετών η προσφορά της επιστήμης στην οικονομία της Αυστραλίας ανέρχεται σε 145 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Το επιστημονικό εργατικό προσωπικό ανέρχεται συνολικά σε 760.000 άτιμα, ενώ η προφορά τους αντιπροσωπεύει το 11% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ).

Αν κοντά στο πιο πάνω πόσο προσθέσουμε και την άμεση προσφορά της επιστημονικής κοινότητας το εν λόγω ποσό διπλασιάζεται φτάνοντας στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο που αναλογούν στο 22 τοις εκατό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Αυστραλίας.

Αναφερόμενος στο πιο πάνω θέμα, εκ μέρους της Αυστραλιανής Ακαδημίας Επιστημών, ο καθηγητής, Ian Chubb, είπε ότι, η έκθεση του Κέντρου Διεθνών Οικονομικών Μελετών έγινε για λογαριασμό της Ακαδημίας, προκειμένου να καταδείξει την προσφορά των επιστημόνων στην οικονομία της χώρας, η οποία και θεωρείται δεδομένη, γι' αυτό και περνά απαρατήρητη.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα υποχωρήσει δραματικά αν οι κυβερνήσεις σταματήσουν να χρηματοδοτούν τις έρευνες της επιστημονικής κοινότητας.

Σχετικές ειδήσεις