Επιστολή από τον ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό για το θέμα του ΦΠΑ στον τουρισμό

Να μη εφαρμοστεί οποιαδήποτε αλλαγή στο ΦΠΑ εντός του 2015, καθώς έχει πωληθεί περισσότερο από το 70% των τουριστικών πακέτων, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε επιστολή του την οποία απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστολή , όπως αναφέρεται, εστάλη με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών για πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ.

Σε αυτή σημειώνεται ότι όποια αλλαγή γίνει θα πρέπει να μην εφαρμοστεί εντός του 2015, «όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και έχει πωληθεί περισσότερα από το 70% του συνόλου των τουριστικών πακέτων».

Ο ΣΕΤΕ σημειώνει: «με δεδομένες τις δυσκολίες και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, το οποίο είναι τριπλάσιο ή και το τετραπλάσιο σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, οι συντελεστές ΦΠΑ του τουρισμού θα πρέπει να παραμείνουν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα σε σχέση με αυτές, που κινούνται μεταξύ του 8% - 10% ώστε να αντισταθμισθεί -έστω, εν μέρει- το υπέρογκο κόστος δανεισμού στην χώρα μας».

«Η ανάγκη να παραμείνει ο ΦΠΑ σε ανταγωνιστικά επίπεδα προκύπτει από το ότι ο τουρισμός αποτελεί το μόνο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας το οποίο υπάγεται σε ΦΠΑ λόγω του ότι καταναλώνεται εντός της χώρας» προσθέτει ο ΣΕΤΕ.

Σχετικές ειδήσεις