Δ. Τσουκαλάς στον ΣΕΠΕ: Απελευθερώνονται κονδύλια – Έρχεται «ζεστό» χρήμα
Ζεστό χρήμα έρχεται να ενισχύσει τα πιο προχωρημένα έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αφού όπως είπε την Πέμπτη (28/5) στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής), ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Τσουκαλάς, μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν γίνει δύο Επιτροπές Παρακολούθησης για να απελευθερώσουν κονδύλια 471 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα σημείωσε ότι θα συγκληθεί Επιτροπή Παρακολούθησης στις 22 και 23 Ιουνίου ενώ ακόμη μία Επιτροπή θα συγκληθεί τον Οκτώβριο. "Η πληροφορική μπορεί να γίνει ένας άξονας που θα στηρίξει την ανάπτυξη" είπε, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να προωθηθούν έργα που θα προωθήσουν την απασχόληση ώστε να προκύψει ακόμη μια προστιθέμενη αξία από την υλοποίησή τους. Επίσης σημείωσε ότι το νέο Δ.Σ της Κοινωνίας της πληροφορίας έχει τη στήριξη ώστε να λειτουργήσει με διαφάνεια.
«Η αγορά δεν αντέχει άλλο και πρέπει να προχωρήσουν τα έργα με γρήγορους ρυθμούς´ τόνισε ο κ. Α.Τζήκας Πρόεδρος του ΣΕΠΕ ενώ επεσήμανε το ρόλο της πληροφορικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς. "Η διαφθορά ανέρχεται σε 60 δισ. ευρώ το χρόνο και οι διαφυγόντες φόροι φτάνουν στα 20 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να αποδίδονται στο κράτος αν από τη δεκαετία του 90 είχε δοθεί έμφαση στη μηχανοργάνωση και δικτύωση όλου του δημόσιου τομέα και είχε αξιοποιηθεί η δύναμη του ελληνικού software", είπε, εξηγώντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαφθοράς προέρχεται από την ανάθεση έργων από το Δημόσιο τομέα.
"Πρέπει η Κοινωνία της Πληροφορίας να ανασυγκροτηθεί και να λύσει προβλήματα που την κρατούσαν καθηλωμένη", σημείωσε ο κ. Α.Τζήκας.
Τέλος ο κ. Δημήτρης Τζώρζης Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σημείωσε ότι τα έργα πληροφορικής μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το ελληνικό software είναι υπολογίσιμη δύναμη στη διεθνή αγορά." Τα προηγούμενα προγράμματα δεν ήταν αναπτυξιακά, τόνισε, πλέον οι υγιείς εταιρείες θα έχουν προτεραιότητα".