Γιούνκερ: «Η αγελάδα πρέπει να φύγει από τον πάγο...»

Μια γερμανική παροιμία χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν από τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Γιούνκερ: «Η αγελάδα πρέπει να φύγει από τον πάγο...»
1'

«Η αγελάδα πρέπει να φύγει από τον πάγο, αλλά συνεχίζει να γλιστράει. Θα προσπαθήσουμε να της δώσουμε ένα ακόμα σπρώξιμο σήμερα», είπε με τα... συμφραζόμενα να μένουν να εννοούνται, ύστερα από την ομοβροντία πιέσεων κατά τη χθεσινή ημέρα πριν από τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ.

Υπενθυμίζεται ότι το ραντεβού του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Αλέξη Τσίπρα έχει οριστεί για τις 15:00 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Κατά τον Μαργαρίτη Σχοινά στόχος της συνάντησης είναι να διαπιστωθεί «αν μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς μια λύση με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αλλά και τις συζητήσεις που είχαν οι δυο άνδρες» στις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε και στην «προσωπική σχέση» Γιούνκερ-Τσίπρα η οποία κατά τα λεγόμενά του «αποκαταστάθηκε» κατά την άτυπη συνάντηση που είχαν χθες στο περιθώριο της συνόδου Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα τόνισε ότι «το κέντρο βαρύτητας» της διαπραγμάτευσης παραμένουν οι τρεις θεσμοί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή