Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει ότι καταστρώνει σχέδιο χρεοκοπίας κρατών μελών εντός ευρωζώνης

Στη διάψευση δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι του εργάζονται πάνω σ' ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους οποιασδήποτε χώρας δεν δύναται να εξοφλήσει τις οφειλές της προχώρησε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σημείωσε μάλιστα ότι «επικεντρώνει τις προσπάθειές του στη διευθέτηση» της ελληνικής κρίσης και πρόσθεσε ότι δεν επεξεργάζεται κάποιο σχέδιο για την περίπτωση αθέτησης πληρωμών.

«Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης μέσα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το δημοσίευμα ήταν από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και σύμφωνα με αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από αξιωματούχους να καταστρώσουν σχέδια για ένα σύστημα αναδιάρθρωσης του χρέους ώστε να μπορεί να παραμείνει στο ευρώ μια χώρα που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τις οφειλές της.

Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε σήμερα ότι γίνεται οποιαδήποτε προετοιμασία για ένα τέτοιο πλαίσιο.

«Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Επικεντρώνουμε πλήρως τις προσπάθειές μας στην επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος».

Σχετικές ειδήσεις