Εντός των ημερών τα αποτελέσματα για τον υποθαλάσσιο αγωγό Κύπρου - Αιγύπτου
Επίσης , επισημαίνει ότι οι υποδομές που θα εγκατασταθούν στο επόμενο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο θα καθορίσουν τον ρόλο και την επιρροή της Κύπρου, αλλά και του Ισραήλ στην περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες.
Σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» ο κ. Λακκοτρύπης ξεκαθαρίζει περαιτέρω το θέμα των εταιρειών ΕΝΙ και Τotal, τονίζοντας πως οι λόγοι της αποχώρησής τους ήταν καθαρά γεωλογικοί και ουδόλως πολιτικοί.
Παράλληλα απαντά και στα όσα λέγονται γύρω από το κεφάλαιο Τουρκία, διαμηνύοντας ότι το θέμα αυτό δεν απασχολεί την Κύπρο, ενόσω το Κυπριακό παραμένει άλυτο. Εάν υπάρξει λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να δούμε τα τεχνικά και τα οικονομικά δεδομένα, αναφέρει και σημειώνει: «Δεν είμαι βέβαιος, εάν αυτά τα δεδομένα ευνοούν έναν τέτοιο αγωγό.
Για παράδειγμα, ένα ζήτημα που θα πρέπει να εξεταστεί είναι η επάρκεια του εσωτερικού δικτύου και εάν μπορεί να μεταφέρει το φυσικό αέριο στους κύριους αγωγούς προς την Ευρώπη».
Οι δικές μας πληροφορίες, αναφέρει ο Κύπριος υπουργός, λένε πως ήδη το εσωτερικό δίκτυο της Τουρκίας είναι αρκετά βεβαρημένο Εξάλλου, προσθέτει, «δεν μιλάμε μόνο για το φυσικό αέριο της Κύπρου, αλλά το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. Εάν μειωθεί το πολιτικό ρίσκο, θα παραμείνει προς εξέταση το τεχνοοικονομικό κομμάτι».