Eurogroup – Σόιμπλε: Η Ελλάδα κάνει σοβαρή προσπάθεια να μπει σε νέο δρόμο

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αναγνωρίζοντας πως «η Ελλάδα φαίνεται πως κάνει σοβαρή προσπάθεια για να μπει σε έναν νέο δρόμο».

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως δέχτηκε τις διαβεβαιώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πως «αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τον Οκτώβριο θα έχουμε τα δεδομένα, για να συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα βρούμε μία κοινή λύση. Εκτιμώ πως και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πακέτο αυτό».

Αναφερόμενος στα ποσοτικά δεδομένα της συμφωνίας, σημείωσε πως «η πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ είναι πολύ σημαντική για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να κινηθεί δυναμικά, ενώ τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και θα διατεθούν αν υπάρξει ανάγκη».

Αναγνώρισε δε πως «τώρα πραγματικά στην Ελλάδα γίνεται σοβαρή προσπάθεια να μπει η χώρα σε έναν νέο δρόμο, να αντεπεξέλθει στις οικονομικές ανάγκες που έχει και γι'αυτό συμφωνήσαμε στο Eurogroup, να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, παραμένουμε προσεκτικοί, γιατί αυτό που διαθέτουμε, είναι μεγάλο ποσό».

Σχετικές ειδήσεις