Eurogroup - Σαπέν: Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο

Στο μεγάλο χρονικό διάστημα που πήγε χαμένο μέχρι την επίτευξη της συμφωνίας, αλλά και στη σημασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εστίασε ο Μισέλ Σαπέν, αν και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η Γαλλία είχε δηλώσει από νωρίς την προσήλωσή της.

Eurogroup - Σαπέν: Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο
1'

«Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα μίας μεγάλης διαδρομής», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το σημερινό Eurogroup, για να συμπληρώσει:

«Είχαμε θέσει ως αρχή να υπάρξει ένας διπλός σεβασμός. Δεν πρέπει οι Ευρωπαίοι να προσποιούμαστε ότι δεν άλλαξε κάτι στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, έπρεπε να προσαρμοστούμε».

Αφού υπογράμμισε, δε, πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ο κ. Σαπέν σημείωσε: «Και η Ελλάδα από την πλευρά της κλήθηκε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες», κάνοντας επίσης λόγο για σεβασμό και αλληλεγγύη που έπρεπε να επιδείξουν όλες οι πλευρές, «για να μπει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης».

«Τα κόμματα στην Ελλάδα ανέλαβαν τις ευθύνες τους και η ελληνική κυβέρνηση δείχνει πως ξεκίνησε να εργάζεται ξανά», συνέχισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα σε επίπεδο ρευστότητας, κάτι που έδινε χαρακτήρα κατεπείγοντος στην έγκριση της συμφωνίας.

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τόνισε ότι το Ταμείο έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, ενώ στέκεται κυρίως στη βιωσιμότητα του χρέους. «Κρίθηκε αναγκαίο τον Οκτώβριο να εξετάσουμε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», εξήγησε και κατέληξε: «Πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους, για να καταστεί βιώσιμο», εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται ονομαστική απομείωσή του, αλλά αναδιάρθρωσή του.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή