Νέα παράταση για τις «ηλεκτρονικές» δηλώσεις εισοδήματος

Νέα παράταση έως και την 15η Ιουλίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Νέα παράταση έως και την 15η Ιουλίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

α) Την 18η Ιουλίου 2011, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2.

β) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 1 και 2, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3, 4.

γ) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 3 και 4, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5, 6.

δ) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 5 και 6, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7, 8.

ε) Την επόμενη εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας για τα ψηφία 7 και 8, προκειμένου για υποκείμενους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 9, 0.

Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας, ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας, οι παραπάνω προθεσμίες μετακυλίονται ανάλογα.

Επίσης παρατείνεται έως και την 30η Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, που η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή τους ήταν η 26η Ιουνίου.

Επιπλέον παρατείνεται έως και την 30η Σεπτεμβρίου, η προθεσμία υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης, που λήγει στις 29 Ιουλίου.