Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Επικριτικός και σαφής εμφανίστηκε με νέες του δηλώσεις ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί αποκόπτοντας κάθε σημάδι ελπίδας για απομάκρυνση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα όπως φυσικά και για αναδιάρθρωση του χρέους.
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
1'

«Το ΔΝΤ είναι ένα asset», υποστήριξε σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ο Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθαρίζοντας πως: «Το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας και εμπιστοσύνης και η συμμετοχή του είναι μέρος της συμφωνίας».

Επικριτικός απέναντι στην Ελλάδα καθώς πιστεύει πως «έχασε αρκετό ρόλο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις» και ξεκάθαρος σε ότι αφορά στο χρέος: «Δεν χρειάζεται ελάφρυνση ή αναδιάρθρωση του χρέους».

Κατά τα υπόλοιπα εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας πως η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου του 2016 και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Ποια συζήτηση δηλαδή; Όταν κατά δήλωσή του, η Ελλάδα ούτε ελάφρυνση, ούτε αναδιάρθρωση του χρέους, χρειάζεται. Το ζητούμενο είναι οι τρόποι εξυπηρέτησής του.

Για τον Μοσκοβισί η Ελλάδα μπορεί να έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους μήνες για την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο το πήρε το μάθημά της καθώς σύμφωνα με τον ίδιον πλέον «έχει συνειδητοποιήσει ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της».

Έχει και χιούμορ ο Πιέρ Μοσκοβισί. Δήλωσε πως θα ήθελε να δει την Ελλάδα να αναπτύσσεται ενώ εκείνος θα βρίσκεται στη χώρα μας για το μήνα του μέλιτος… (σ.σ., πάντως, ο Πιέρ έχει παντρευτεί εδώ και μερικούς μήνες με την Αν Μισέλ Μπαστερί)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή